Personal trainer Hellevoetsluis

Fitnesstraining is zowel psychologisch als fysiek. Waar leidt het toe in de sportschool? In de sportschool krijgt men een mentale en fysieke uitdaging die al zo lang als de mensen leven bestaat. Door de eeuwen heen hebben de mensen verschillende redenen en vormen van sportscholen gehad – de een nog steeds in gebruik, de ander helemaal niet. Onze geschiedenissen staan vol met voorbeelden: Egypte; Romeins en Grieks; Engeland, vóór de 16e eeuw; precolumbiaans Mexico en de Inca’s; inheemse of getransplanteerde volksstammen naar Amerika; Mesh Building; payday loans en zelfs huwelijken. Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe fitness en training een van de oudste boeken ter wereld heeft ontwikkeld – Eeuwen van Gezondheid: Zorgverleners tevreden met producten en diensten voor de holistische gezondheid van mensen of bevolkingsgroepen.

Waarom al die commotie over “sportscholen”? Sinds televisie en films het verhaal van de onwillige trainer in de romanReady Player One hebben geïntroduceerd, is er een nieuwe vraag naar leer- en trainingsactiviteiten ontstaan en niet voor niets. Het verhaal opent met een virtual reality/droomscène die heel “hands on” blijkt te zijn met een opkomende fitnesstraining. De fitnesstrainer in de film is een personage met bovenmenselijke krachten wiens beslissingen de weg vrijmaken voor de training en de revalidatie van de speler. Deze film heeft de discussie op gang gebracht of succesvolle sporttraining toegankelijk moet worden gemaakt voor gewone mensen, of gericht moet zijn op de topelitespelers vanwege hun unieke vaardigheden en hun vermogen om risico’s te nemen en te dollen om de elitestatus te bereiken.

Deze bewegingen hebben het debat op gang gebracht over de vraag of sportscholen toegankelijk moeten worden gemaakt voor de gemiddelde burger uit de arbeidersklasse, en dit neemt nog toe ondanks de economie. Ondanks deze vraag naar enig rendement in de vorm van een evolutie van de onderwijsstrategieën en de algemene doeltreffendheid van de gebruikte methoden, uitrusting en middelen, lijken bepaalde technische en economische barrières een groter aantal personen ervan te weerhouden in de sportschool te trainen.

Dit is het moment van de waarheid voor het gebruik en de relevantie van de vechtsporten.

De definitie van de sportschool wijst er duidelijk op dat van nieuwkomers in de sport wordt verwacht dat zij zich gedragen alsof zij atleten zijn. Het gebruik van de term Gym in deze zin is dus exclusief voor de vechtsporttraining. De term Gym verwijst ook naar een plaats waar geleerd, getraind of praktisch toegepast wordt. Deze woorden worden vandaag de dag niet alleen gebruikt in de atletiekwereld, maar voor alle inspanningen die in de tussentijd worden ontwikkeld en uitgevoerd. Iemand kan bijvoorbeeld een trainingscentrum in de buurt binnenlopen en zeggen dat hij alleen maar ergens tegenaan wil kunnen schoppen.

Hij kan onmiddellijk beginnen met een verscheidenheid van fitnesstechnieken, maar zal niet zeggen hoe hij gaat schoppen. Ze kunnen zich bezighouden met een bob en weave type beweging, een been draait eerst en het andere komt daarna. Dit komt omdat de trainingsfaciliteit niet onmiddellijk het idee introduceert dat men specifieke vaardige bewegingsreeksen moet gebruiken om een bepaalde vaardigheid te bereiken.

Om veilig de sportschool binnen te komen, moet het individu leren hoe hij een specifieke training in een andere activiteit kan inpassen. De balie van de sportschool zal geen verschillende trainingsmethoden tegelijkertijd toestaan; anders kan er geen veiligheidstraining plaatsvinden. Als er geen duidelijkheid is over de training in de sportschool, hoe kunnen we dan verwachten dat de werknemer die daar komt, oefent wat hij weet om effectief te reageren onder druk.

Ik heb de mislukte pogingen van een fitnesstrainer om mij squats te laten doen aan den lijve ondervonden. Misschien ben ik nu op weg naar een betere conditie en een langere levensduur. Hopelijk dient dit verhaal als een waarschuwend verhaal voor hen die willen profiteren van fitness- en gevechtsatleten. Zij moeten zich realiseren dat de trainings- en oefenomgeving in de sportschool anders is dan in de competitieve wereld. De professionele sportarena heeft specifieke behoeften die worden weerspiegeld door de fitness- en vechtsportgemeenschap.

Persoonlijk ben ik van mening dat de ontwikkeling van een goed afgerond vooruitzicht, en een uitgebreid trainingsprogramma absoluut een doel moet zijn in de ontwikkeling van een gevechtsatleet.Een andere zorg van degenen die een professionele atleet willen worden heeft te maken met hoe een niveau van fitness te bereiken op een manier die relevant is voor de huidige baan.

In een wereld die geleid wordt door veralgemeende, gemakkelijk te begrijpen regels, moet een vechtsporter zijn of haar modus operandi veranderen om ervoor te zorgen dat hij dezelfde modus operandi kan toepassen op de specifieke bedrijfstak of carrière die gekozen is.

Een voorbeeld hiervan is een fitnesstrainer die haar kantoor binnenkomt en zegt: “Hallo, ik moet mijn bloeddruk verhogen. Hoe kan ik mijn bloeddruk verbeteren?” Het antwoord zal zijn: “Ga in de zittende houding zitten.”

Met dit in gedachten is het doel van fitnesstraining het bereiken van het niveau van fysieke paraatheid in verband met specifieke taken, vaardigheden of kwaliteiten. Dit is niet rondrennen in de sportschool als een ja

Categories: sport