Gratis stockfoto met alternatieve behandeling, container, energie
Primair is de genezing door de natuur,lijke geneesmiddelen de overheersende functie van het organisme zoals die positief leek op het moment van het letsel. Secundair is het begin van de positieve functie van het organisme na de verwonding. En tertiair is de gave van het genezende organisme op het moment van de verwonding.

Geneeswijzen voor een verwonding bij de mens zijn gemakkelijk beschikbaar door de moderne wetenschap. Zij zijn een voortzetting van een succesvolle moderne geneeskunde. De basiswetenschap over hoe de mens omgaat met wondgenezing kan worden samengevat als – het voorkomen van schade aan het lichaam, niet het direct behandelen van de verwonding, het organisme geen schade berokkenen zonder herstel van functie, maar regeneratie van het organisme tot een gezonde toestand.

Voor een kleine snijwond is er een breed scala van reacties die typisch kunnen zijn; maar er is ook een breed scala dat wijst op een reactie op de verwonding. Dit grote verschil geeft aan dat de wondoorlog; een anemisch geval, sneller zal genezen dan een geval vol bloedingen. Nogmaals, door het grote verschil in genezingssnelheid, is de snellere genezing soms te wijten aan de ontsteking van de wond, andere keren aan het toeval of aan de eigen mechanismen van de patiƫnt.

Er is een verhaal van een soldaat die gewond raakte in de strijd en toch onmiddellijk een majoor opzocht die leed aan amputatie. De majoor was bloemen aan het kweken in een tuin. Toen hem werd gevraagd waarom hij bloemen bracht, antwoordde hij: “Ik denk dat u mijn arm hebt geamputeerd”. De majoor redeneerde dat er geen elektriciteit in de kamer was en zei: “Ik zal je van stroom voorzien”. Uren later was de majoor gezond genoeg om de aanval van de vijand die zich overgaf te leiden.

Na zijn genezing ging de majoor weer aan het werk. Toen hem gevraagd werd waarom hij aan het werk was antwoordde hij: “Ik zie het nut niet in van al dit werk als je mijn spullen pakt en me naar de oorlog brengt.”
Zo’n genezend wonder!

Maar zo’n model bestaat niet in de natuur. In de natuur zijn er geen wonden, geen infecties, geen karbonkels, geen vermoeidheid, geen winterkou en hitteberoerte. Er zijn bepaalde microklimaten en aanpassingen die de fysiologie in staat stellen beter te presteren, zelfs in de meest barre omstandigheden.

Het menselijk lichaam lijkt op het wild; het is in staat op een veel hoger niveau te presteren omdat het in staat is te compenseren voor de vele flessen water, de vele seizoenen, het verschil in teken en het zonlicht.
We kunnen ze overal zien. Sommigen die de macht van de moderne technologie ontbloten, zij het chemisch, elektrisch, mechanisch of biologisch, kunnen op zo’n hoog niveau presteren dat het merendeel van de bevolking gelooft dat dat de grens is.

Deze opvatting van de limiet is onjuist, want tot het menselijk lichaam onderworpen is aan de wilde (niet menselijke) elementen hoeft het niet zo te zijn.
Hier is een lijst van enkele van de cellen die hun werk in het wild doen:
Vele zijn bovendien eenvoudig en kunnen nuttig zijn.
Myotoforese

Categories: Default