Boksen Amsterdam

De bokscommissie heeft een hele reeks regels opgesteld die de bokssport beheersen. Deze regels omvatten limieten aan het aantal bepaalde bewegingen die een bokser mag maken en zelfs de hoogte die mag worden gebruikt om met de vuist te slaan. De basisregels bepaalden ook dat de boksring een diameter van tien voet moet hebben en dat de ringpalen tweeënveertig duim hoog moeten zijn met de touwen op tien voet afstand van de ringpalen bij de stille touwslager.

Het is de boksers toegestaan hun handen tijdens de wedstrijd met handwindsels te beschermen. Zelfs indien de bokser geen hand breekt tijdens een wedstrijd, zijn de handen van de bokser nog steeds kwetsbaar en kunnen zij gewond raken tijdens het beschermen van de handen van de andere bokser. Hand wraps zijn uiterst nuttig in het voorkomen van de buitensporige straffen die een bokser kan lijden in een wedstrijd. Terwijl fabrikanten van boksuitrusting en benodigdheden in de gehele Verenigde Staten kunnen worden gevonden, vinden vele bokswedstrijden in Canada plaats. Vanwege de verschillende type vechters uit Noord-Amerika, zijn er verschillende soorten hand wraps die kunnen worden gebruikt om de handen te beschermen tussen de rondes. Hand wraps gemaakt voor Noord-Amerikanen zijn gebouwd voor bescherming tegen stoten in het gezicht.

In de 19e eeuw werden prijsgevechten en bokswedstrijden steeds populairder aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De wedstrijden waren niet volledig gereglementeerd en de deelnemers vochten soms zonder beschermende handschoenen en mondbeschermers. Als gevolg daarvan liepen de vechters vaak ernstige verwondingen op, soms met het verlies van de wedstrijd tot gevolg. In 1882 schreef John Graham Chambers deTraits of Boxing, waarin werd beschreven hoe men moest boksen voor beginners. Boksers die goede boksmanieren vertoonden, kregen een kwart kroon voor de wedstrijd. Aangezien boksen in veel landen de hoofdsport was, werden bokswedstrijden op internationaal niveau bekeken. In 1892 zag een bokswedstrijd tussen een bokser en een ager meer dan 50.000 toeschouwers per dag.

In 1900 begon het boksen in de Verenigde Staten aan populariteit te winnen. In Chicago werden regelmatig vuistgevechten op televisie uitgezonden, evenals in de grotere steden New York en Atlantic City. In dit decennium waren bokswaarschuwingen en Punchasing-wedstrijden wijdverbreid. In 1908 werden drie juryleden, allen gekozen door de bokspromotors, in dienst genomen door de televiesie om elk van de rustperiodes van drie minuten in bokswedstrijden te noteren. De lijst van boksers en hun fitnessniveaus is vandaag werkelijk enorm. De beste manier om een grote selectie van boksvideo’s te bekijken is via de Internacional Boxing video’s die HBO gratis online heeft staan.

Alle boksers begonnen te verhuizen van de beschermende uitrusting die werkte voor hen in de 19e eeuw in lichtere kleding. Floyd Patterson, bijvoorbeeld, ging de ring in zonder mondbeschermers in zijn 28 gevechten. Degenen die voor hem vochten zonder bescherming voor hun mond hielden het niet lang vol, want niemand van de huidige generatie mag zonder bescherming een bokswedstrijd ingaan. Naarmate de vooruitgang in de bokstechnologie zich een weg baande naar het publiek, zijn de schilden die vechters dragen in de moderne competitie een stuk kleiner en lichter geworden.

Veel van de regels die worden uitgevoerd door amok van stoten zijn in de oudheid ontstaan. Jock betekent slechts spier en werd gebruikt om te definiëren welk geslacht door de heersende macht als agressor wordt beschouwd. Eeuwenlang was het vrouwen niet toegestaan in de ring te vechten. Het idee dat vrouwen aan bokswedstrijden zouden deelnemen, werd in de Victoriaanse tijd niet alleen beschouwd als uitdagend, onbeleefd of belachelijk, maar gewoonweg als dom. Het moderne boksen is een strikt Versus type sport, zodat het glazen plafond van respectabiliteit dat het boksen vertegenwoordigt tot een minimum beperkt is. Het beste wat de moderne bokser kan doen is beginnen zich voor te bereiden op de volgende keer dat hij zijn keuze in gevechten krijgt.

Fietsen is de beste manier voor boksers om in boksvorm te komen. Hoewel andere vormen van lichaamsbeweging een bokser in vorm kunnen brengen, geeft geen enkele vorm van lichaamsbeweging de algehele ervaring die fietsen biedt. Alles aan fietsen voelt meer als een echt gevecht. Het rondtrappen van touw op een baan voelt vergelijkbaar met boks- en trapzakken en weegt aanzienlijk meer dan veel traditionele bokszakken. Het hele Point Federation-systeem werkt 24 uur per dag aan de stoot-sleep-REB. Alle boksers zouden twee keer per week moeten fietsen, waarbij ze tussen de 800 en 1.000 calorieën per uur verbranden. Trappen beklimmen en trappen lopen terwijl je lichter bent dan je vroeger deed zal helpen de calorieën te verbranden en je in vorm te krijgen. Sprints en traplopen zullen uw benen sterker maken. Stoten oefenen terwijl je met zware halters in de sportschool staat, zal je kansen op een geweldig gevecht doen toenemen.

Categories: sport